Hvad er For Fuld Blæs?

FOR FULD BLÆS er et ca. 60 mand stort stævneorkester/harmoniorkester for musikskoleelever fra Nordsjælland og Region Hovedstaden og andre interesserede.

Alle, der spiller et træblæser- eller messingblæserinstrument, har spillet mindst ét år og spiller efter noder, er velkomne til at deltage i stævnet. Stemmerne er i forskellige sværhedsgrader, så der er udfordringer nok for alle.

 

For Fuld Blæs foregår over et antal lørdage eller søndage, hvor vi mødes kl. 10 (aspiranter kl. 11)og så ellers bare spiller derudaf til kl. 16  Vi spiller dels i det store harmoniorkester, men mødes også i instrumentgrupperne og øver stemmer og teknik. Der er instruktører på alle instrumentgrupper.

En typisk stævnedag afsluttes med en åben prøve/koncert, kl. 15.30, hvor alle interesserede er velkomne til at komme og lytte med.

I løbet af dagen er der pauser, hvor der serveres frugt, saft, boller og kage. Vi plejer at få hjælpe fra jeres søde forældre til at bage lækre kager og boller og til at hjælpe med at servere det i løbet af dagen. I frokostpausen kan man nyde sin medbragte madpakke. 

Vi lægger stor vægt på kammeratskab og sammenhold. Derfor har vi hvert år et socialt arrangement, hvor vi udover at spille også har masser af tid til at lave mad, lege, snakke, fjolle osv. og lærer hinanden at kende på kryds og tværs af instrumentgrupper og alder. Der er tradition for at danse Les Lanciers mindst én gang i løbet af aftenen og man kan også spille kammermusik sammen i mindre grupper, hvis man har lyst.

Alt dette kan kun lade sig gøre fordi vi har en fantastisk aktiv Forældreforening. En gruppe forældre har stiftet en støtteforening til For Fuld Blæs, hvis formål er at hjælpe med at skaffe økonomi til rejser og koncerter samt yde praktisk hjælp til arrangementer og på rejser.

For Fuld Blæs spiller hvert år til Musikskolernes Dag i Tivoli og/eller på Bakken

Desuden deltager For Fuld Blæs i Allerød Musikskoles festlige nytårskoncert, hvor vi hvert år samarbejder med en fantastisk solist.

Hvert andet år arrangerer vi en lille koncertturné til udlandet. I 2013 var vi i Berlin og det var fedt! i pinsen 2015 var vi på en fantastisk tur til Færøerne, i pinsen 2016 havde vi et par skønne dage i Lübeck og i påsken 2018 besøgte vi en musikskole i Prag og spillede nogle fantastiske koncerter der.

De år vi ikke rejser, prøver vi at lave en koncert med en kendt dansk solist. I 2012 lavede vi en kæmpe succes af en koncert med Bobo Moreno og i 2014 med Marie Carmen Koppel. Indtil nu har vi været så heldige at få støtte fra Villy Safft Nielsens Fond og vi håber meget at vi fremover kan blive ved med at have råd til "Stjerne-koncerterne".

I får masser af gode oplevelser, når I deltager på FOR FULD BLÆS, så skynd jer at melde jer til. Jo flere vi bliver, jo sjovere. Tilmeldingsfristen er 1. oktober, men jo før, du melder dig til, jo bedre.

Vel mødt

For Fuld Blæs v. Martin Kejser og Susanne Østergaard, Allerød Musikskole